خانه امين
Amin's House
اتصال چشم انداز سیال محیط (که بطور خطی کوههای دور دست، دریاچه سد و فضای سبز متراکم شهر و درختان جنوبی سایت را در بر می گیرد) به هندسه بنا مهمترین چالش طراحی بود. بگونه ای که کل منظره در حکم حیاط ساختمان دیده شود و از دید ناظر داخلی وجود هر کدام بدون دیگری بی معنا باشد.
تیم پروژه
امين جلال پور
امير افغان
دفتر معماري ايوان
حامد نقي زاده
محمد حسين رجبي
امين عرب
حسين بيژن فرد
ايلا كبگاني
اطلاعات کلی
شرح
بر اساس این ایده پوسته یکپارچه سیالی فرض شد که از امتداد چشم انداز بیرونی شروع شده و با گردش فضایی، کف ، بدنه ها وسقف را شکل می دهد. فضای ایجاد شده توسط این پوسته، کاربری های جمعی و پر تحرک را شامل می شود و از جنس بتن اکسپوز ساخته شده است. کاربری های خصوصی تر در یک حجم ایستای سفید رنگ جمع شده و در داخل حجم بتنی استقرار یافته است. کاربری های جمعی بصورت کامل از هم مجزا نیستند و تداخل فضایی دارند. در طراحی، سعی برحداقل رساندن مصالح و کالبد در شکل دهی به فضا و کاربردی بودن تمام اجزا بوده و از عناصر غیر کاربردی ، فرمی و تزئیناتی پرهیز شده است.
دیواری حائل در میانه حیاط جنوبی اجرا شد که دو سطح حیاط با اختلاف ارتفاع 20/2 متر به آن کنسول شده اند. سطح بالاتر به طبقه همکف متصل شده و سطح پایین فضای سبز ویلا را شکل می دهد.بین طبقات، تنوع مسیر دسترسی وجود دارد و الگوی مسیرهای به هم پیوسته بدون بن بست مد نظر حاکم است. حجم نهایی پروژه از سمت ورودی آن کاملاً درونگراست و اطلاعات کمی از خود به ناظر می دهد. پس از عبور از محوطه شمالی و ورود به ساختمان فضا به مرور کشف می شود.
مهندس عمران: وحید قراخانی نیا