ویلا برای برادر بزرگتر

Villa for Older Brother

گزارش خطا
معمار مسئول : علیرضا تغابنی
شرکت معماری : دفتر معماری دیگر
مدیر پروژه :

علی یارمحمدی

نوع پروژه : داخلی

ساختار فضایی این پروژه مبتنی بر چگونگی ترکیب سقفی چترگونه است که دربرگیرنده استخری کاسه‌ای شکل در زیر آن است.

برچسب ها
برچسب ها :
علیرضا تغابنی تهران مسکونی ویلایی معماری جمهوری اسلامی دفتر معماری دیگر لواسان

تیم پروژه

کارفرما | بهره‌بردار :

علی یارمحمدی

نظارت :

محمدرضا محبعلی

تیم اجرایی :

جواد خضروی

تندیس آرا (سفتکاری)، فرهاد زهره وند (نازک کاری)

طراحی سازه :

باستان پل (وحید قراخانی نیا)

مشاور تأسیسات الکتریکی :

نینا عموشاهی

مشاور تأسیسات مکانیکی :

هوفر اسماعیلی، سید امید جلالی

ارائه :

عسل کرمی، فاطمه طباطبائیان، نگار درزی

عکاس : مجید جهانگیری
تیم طراحی | همکاران پروژه :

شهناز گوهربخش، حمید محمدی، سمانه مظفر، مروارید ممیزان

اطلاعات کلی

سال : 1390-1396/2011-2017
دوره تاریخی : جمهوری اسلامی
کاربری : مسکونی، ویلایی
مساحت پروژه : 800 مترمربع
آدرس : ایران، تهران، لواسان ، بلوار امام خمینی، خیابان پیام، خیابان نسیم، کوچه صبا

شرح

ساختار فضایی این پروژه مبتنی بر چگونگی ترکیب سقفی چترگونه است که دربرگیرنده استخری کاسه‌ای شکل در زیر آن است. این دو عنصر در پلان و مقطع نیز تقریباً هم شکل اند. سقفی فضای عمومی ویلا را که آگاهانه در طبقه بالایی جانمایی شده، احاطه کرده است. در تراز پایینی تراسی شبیه به عرشه رو به روی فضای کاسه مانند استخر قرار دارد که فضایی باز را در اختیار استفاده کننده قرار می دهد. به عبارت دیگر پروژه مکعبی است که تحت اتفاقات درون خود ملتهب شده و این التهاب که برآمده از برنامه و استراتژی عملکردی پروژه است، باعث قرارگیری پروژه در مرز تیپولوژی ویلاهای سقف شیب دار و ویلاهای مکعبی شده است.
زیرزمین پروژه شامل فضاهای پارکینگ، سرایداری، انباری و... است. طبقه همکف دارای واحدی جداگانه و اتاق خواب و واحد اصلی است و طبقه اول شامل فضاهای نشیمن، استخر (دوفصل) و سالن ورزش است. دسترسی اصلی به ساختمان از طریق پلکانی طره ای است که بیرون از بنا به صورت شیئی پروخالی و مجسمه گون قرار گرفته و از طریق پلی به آن متصل شده است و مسیر اصلی ورود به طبقه بالا (یعنی فضاهای عمومی ویلا) را تعریف می کند.
البته طبقه همکف نیز به طور جداگانه دارای ارتباط با فضای بیرون است. بیننده از بدو ورود با سکانسی از دیدهای متعدد روبه رو است؛ ازکوچه یک طرف باز، به کوچه دوطرف بسته و از راه پله به در ورودی اصلی ساختمان با ارتفاع کم و به فضاهای عمومی پروژه که به صورت شیپوری رو به دید قرار دارند، انقباض و انبساط های متعدد و متنوع فضایی را تجربه می کند.


نورپردازی: دفتر دیگر

منابع اینترنتی :

http://nextoffice.ir

https://www.archdaily.com