ویلای پورکان

Poorkan Weekend Villa

گزارش خطا
معمار مسئول : محمدرضا قدوسی
نوع پروژه : داخلی

بسط و توسعه‌ هدفمند هندسه‌ موجود در ویلای متروکه‌ پورکان به ایجاد یک رابطه‌ ملموس بین فضای بسته‌ ویلای پورکان با فضای باز کمک می‌کند به طوری که در برش طولی بنا دیده می‌شود، هندسه‌ سقف‌ها در مرز مشترک بنا و فضای باز ارتفاع می‌گیرد تا امکان پیوستگی فضایی ویلا و باغ را به حداکثر برساند.

برچسب ها
برچسب ها :
کرج جایزه معمار مسکونی ویلایی البرز معماری جمهوری اسلامی معمار 93 محمدرضا قدوسی طراحان و بناکنندگان زاو ویلای پورکان ویلا پورکان

تیم پروژه

کارفرما | بهره‌بردار :

مژده قدوسی، علی علوی کامران

تیم اجرایی (مدیر، همکاران) :

فاطمه رضایی فخر آستانه، حرمت قاسمی

سازه (طراحی، اجرا) :

نادر شکوفی

تأسیسات الکتریکی (طراح، مجری) :

علی قندیل ‌زاده

تأسیسات مکانیکی (طراح، مجری) :

کیانوش محمدی

ارائه :

سروش مجیدی، فاطمه رضایی

تیم طراحی | همکاران پروژه :

فاطمه رضایی، سروش مجیدی، مریم مقره

اطلاعات کلی

سال : 1393
دوره تاریخی : جمهوری اسلامی
کاربری : مسکونی، ویلایی
مساحت پروژه : 145 مترمربع
آدرس : ایران، البرز، کرج ، پورکان

شرح

بازشوهای موجود در نمای اصلی، به فضای باز امکان می‌دهد در بخش عمده‌ای از فضای بسته نفوذ کند و در فصول معتدل فضای داخلی بنا، به عنوان ایوان عمل کند. این ایوان به هنگام آب تنی کاربران در استخر باغ مثل چتری است که سایه مطلوبی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

با اختیار کردن ایده‌ی فضای یک‌پارچه، امکان توسعه‌ی این کیفیت تا تراز دوم بنا هم وجود دارد – تراز دوم که فضای چند منظوره‌ای است که مورد استفاده‌ استراحت، خواب، معاشرت، مطالعه و … قرار می‌گیرد.

این فضا که کف غیر مسطح دارد، امکان تجربه‌ی فضایی جدیدی را به کاربران می‌دهد: زندگی در سطوح پله‌ای داخل یک فضا.

این فضا به عکس فضای تراز اول کم نور، شمالی و دنج است، به‌طوری که صاحبان ویلا و مهمانانشان در صورت خستگی از فعالیت‌های باغ و پایین ، به این‌جا می‌آیند تا تجدید قوا کنند.

نور این فضا که منظره‌ی متوسطی دارد ، طیفی از سبز و قرمز است، نوری که از شیشه‌های رنگی به‌کار گرفته شده در این بنا به‌دست می‌آید. ایده‌ی شیشه‌های رنگی از عکسی که کارفرما روی صفحه‌ی اینستاگرام خود گذاشته بود به کار اضافه شده‌است.

شیشه‌های رنگی، شیشه‌های سندبلاست و شیشه‌های ساده تجربیات متفاوتی از نور را بر هندسه حاصل از صفحات متقاطع بنا به‌‌دست می‌دهند.

این هندسه که در محدوده «محدودیت‌ها»ی صورت مساله بازسازی ویلای پورکان می‌گنجد، سه فضای کلی به وجود آورده، فضای استراحت، آشپزخانه و آتریوم سه بعدی ای که دارای مکان‌های سوال برانگیز و دست نیافتنی است، این فضاها با یک «سه دری» به فضای باز ارتباط دارند.