خانه آجر بافت
Brick Pattern House
مهم ترین خصیصه خانه آجری توجه به معیارهای فرهنگی و احترام به سنت ها چه در فرم چه در متریال ، با کمترین هزینه ممکن است ، طرح نما شلوغ نیست و فضاهای پر و خالی آن چشم نوازند و حرکت چشم روی نما را به نحوی غیر ارادی و بدون خستگی اجباراً فراهم می کند.
اطلاعات کلی
شرح
در معماری کشور من یک تخیل لوکس و مجلل وجود دارد، اما در بسیاری از کشورها معماری یک واقعیت است (در واقع تصورات ذهنی معماران در کشورهای دیگر به راحتی به واقعیت تبدیل می شود، ولی در ایران این گونه نیست). این ساختمان در یکی از فقیرنشین ترین مناطق شهر تهران در منطقه جیحون واقع شده است، جایی که معماری ضعیف است و شما به سختی می توانید ساختمانی را پیدا کنید که دارای حداقل الزامات ساختمان سازی باشد. من همیشه نقش اجتماعی معماری را هم در نظر گرفته ام. این پروژه برای من یک چالش بود، و می دانستم که هیچ شانسی برای بدست آوردن پول در این پروژه ندارم، اما نشان داده ام که معماری می تواند حتی در منطقه ای که از لحاظ اقتصادی و فرهنگی ضعیف است، اتفاق بیفتد. در اینجا شما می توانید به سختی چیزی شبیه به یک جعبه مربع شکل را پیدا کنید. تنها فکری که در ذهن شما به عنوان یک معمار خطور می کند این است که نمای ساختمان ساده می باشد. هزینه ساخت و ساز این پروژه (از جمله سازه و خدمات فنی) در هر متر مربع، ۱۸۰ دلار است و طرح ساختمان ۱۳۰ متر مربع می باشد.هزینه ای که مالک می توانست به من پرداخت نماید بسیار کم بود و من نمی توانستم هزینه ای را به آن شخص پرداخت کنم و مشکلاتی همچون نظارت شدید بر ساختمان و از سوی دیگر کارگرانی که قادر به اجرای نقشه های من نبودند نیز وجود داشت. بنابراین تصمیم گرفتم روشی را ایجاد کنم که به نقشه فاز ۲ نیازی نباشد، که در نتیجه به جزئیات پیچیده تر طراحی به شیوه ای بسیار ساده توجه بیشتری شد. با این وجود، در این شرایط، من نمی توانستم یک کلبه روستایی را به مشتری ارائه بدهم، اما یک ساختمان شهری با یک ساختار مقاوم در برابر زلزله، دیوارهای مناسب با توانمندی صرفه جویی در مصرف انرژی، خواص آکوستیک قابل قبول، ایمنی در برابر آتش و خدمات فنی عملکردی در این ساختمان رعایت شده است. فضای مورد نیاز، شبیه آپارتمان های مدرن کوچک بود. در ایران، دستمزد نیروی کار و امکان ایجاد طرح های خاص در مقیاس های کوچک نسبت به کشورهای توسعه یافته به همان نسبت کم می باشد. در این پروژه، سعی کرده ام در استفاده از کارگران محلی به صورت خلاقانه عمل کنم و این منجر به ایجاد این نمای آجری شده است.
ما طراحی سنتی آجری انجام دادیم که همچنین دارای ارزش فرهنگی نیز هست ، در کشور ایران مردم برای محرمیت و حریم شخصی ارزش خاصی قائلند ، از این رو با پرده پنجره های خود را می پوشانند که این کار view بیرون را از ایشان می گیرد ، از این رو با ایجاد شبکه نیمه شفافی از آجر کاری کردم که به پرده ای نیاز نبوده و در عین حال نمای بیرون نیز از داخل از دست نمی رود. ”
او نام این روش برای ساخت نما را که از متد های فرش بافی الهام گرفته است روش ۲۳ نامیده است زیرا همه چیز در آن با عدد ۲۳ مرتبط است ، همانند ۲۳ ردیف آجر ، ۲۳ آجر بریده شده ، ۲۳ ستون حمایت کننده آجرها و …
این روش همانند کنار هم چیدن قطعات یک پازل است. کل طرح آن چه لازم بود اجرا شود در تنها یک برگ A4 در اختیار کارگران قرار گرفت. ۲۳ جعبه که هریک انواعی از آجر از لحاظ اندازه را دارا بود به همراه نقشه ترتیب نصب در اختیار کارگران ساده قرار گرفت.