آزمایشگاه بهار
Bahar Laboratory
تیم پروژه
دکتر محمود یعقوبی
مازیار جمشیدی، صبا صادقپور
مازیار جمشیدی، تینا الفیده فرد، بهناز محسنی
اطلاعات کلی
شرح
شاید بتوان گفت برایاولین بار در کشورمان فضای یک آزمایشکاه تخصصی با دیدگاه معماری طراحی شده است .
این پروژه نیاز های تمامی مصرف کنندگان خود را پاسخ می دهد . در این پروژه با دو گروه کارکنان و مصرف کنندگان مواجه هستیم . مصرف کنندگان این فضا شامل افراد بزرگسال ، معلول و کودک می باشد که برای هر یک از این افراد فضایی برای رفع نیازهایشان طراحی شده است . سالن انتظار این مجموعه دارای بخشی برای بازی کودکان و نیمکت و میزهایی برای گذران زمان انتظار می باشد.
با اضافه شدن فضای سبز ، مبلمانی بهینه و سقف طراحی شده گذران زمان را در این سالن دلپذیرتر میشود. به عنوان تفکیک کننده فضاهای عملکردی ، دیوار هایی نیمه شفافی که در پس آنها گیاهان مانند پرده عمل میکنند دیده میشوند که در کنار کفسازی یکپارچه برای داشتن فضایی گسترده تلاش میکنند . از ابتدا سعی بر آن بود که با استفاده از رنگ های زنده ، فضا را از حالت معمول اداری یک آزمایشگاه خارج کنیم . برای این کار از رنگ زرد که دارای شخصیتی شاد ، دقیق و سرزنده میباشد در کنار رنگ سبز طبیعی گیاهان بهره گرفتیم .همین رنگ نیز به عنوان المان بصری هویت سازمانی مجموعه آزمایشگاه بهار انتخاب شد تا علاوه بر ساخت شخصیتی واحد برای آزمایشگاه ، این مجموعه را صاحب خوانایی بهتری در فضای کلی کلینیک کند . خط هایی موازی که در محور های حرکتی و روی میزهای کار قرار داردند سقف سالن اصلی فضای کار را پوشانده اند . بازی نور و سایه سقف در کنار سیستم صوتی هوشمند سقفی ، تکراری شدن فضای کار بیستوچهار ساعته را کاهش داده است.
سرویس بهداشتی در آزمایشگاه فضایی متفاوت است. زیرا بیشتر مراجعین با آن سر و کار دارند و این موضوع ارزش فضایی آن را بالا می برد به همین جهت به این بخش در طراحی نگاهی ویژه شده است این قسمت هم دارای .سیستم صوتی سقفی و فضای سبز میباشد . دریچه ای مشخص برای قرار دادن نمونه ها توسط بیماران در انتهای سرویس بهداشتی قرار دارد که مستقیم با اتاق شست و شوی آزمایشگاه در ارتباط است . به این شکل هم بر کارایی و خوانایی فضا افزوده شده است و هم مسائل بهداشتی بیشتر رعایت می شود .