ویلای 174

Villa 174

گزارش خطا
معمار مسئول : محمد مهدی سعیدی
شرکت معماری : استودیو معماری سدروس
نوع پروژه : داخلی
برچسب ها
برچسب ها :
مازندران ویلای 174 استودیو معماری سدروس محمد مهدی سعیدی خزرشهر

تیم پروژه

کارفرما | بهره‌بردار :

بابک پیربابایی

تیم اجرایی :

حامد نوری، محمد تقی رحیمی، کیان حصاری

تیم طراحی | همکاران پروژه :

دنیا فرقانی، معصومه مهرابی، مهسا معصوم زاده

اطلاعات کلی

سال : 1398/2019
دوره تاریخی : جمهوری اسلامی
کاربری : مسکونی، ویلایی
مساحت پروژه : 1000 مترمربع
آدرس : ایران، مازندران، شهرک خزرشهر

شرح

ویلای شماره ۱۷۴، در شهرک خزرشهر در حاشیه شمالی ایران، با آب‌وهوایی معتدل قرار دارد. شهرک خزرشهر در بابلسر -که یک شهرساحلی است- در دو بخش خزرشهر شمالی و خزرشهر جنوبی در دو طرف کمربندی اصلی شهر بابلسر جانمایی شده است که موقعیت قرارگیری ویلای ۱۷۴ در خزرشهر جنوبی می‌باشد.

شهرک دارای شبکه‌بندی شطرنجی منظمی است و ضوابط مختص به خود را دارد. جانمایی هر بلوک ساختمانی در زمین توسط قوانین ساخت و ساز شهرک مشخص شده است و حداکثر ارتفاع مجاز هر ویلا ۹ متر می‌باشد. مصالح  نما نیز طبق ضوابط شهرک، سیمان و چوب در نظر گرفته‌شده و مرز جداکننده بلوک‌های شهرک هم نمی‌بایست از مصالح بنایی باشد.

کارفرمای ویلای ۱۷۴ زوجی میانسال همراه با سه فرزند پسر هستند. انتظار کارفرما از محیط سکونت‌شان، برخورداری از محیطی پرنور و روشن و حتی المکان فضایی یکپارچه در طبقه همکف بود. کارفرما پس از تعامل با طراح پذیرفت تا در فضای ویلا با جزئیاتی متفاوت از تجربه منزل شخصی خود مواجه گردد. فضاهای مورد نیاز در طبقه‌ی همکف شامل ورودی، نشیمن،TVروم، آشپزخانه و اتاق مادربزرگ خانواده می‌شود. در طبقه‌ی اول نیز، اتاق خواب مستر و اتاق‌های فرزندان به همراه یکpantry  و نشیمن کوچک تعبیه شده اند. تراس اصلی ساختمان در این طبقه در ضلع شمال قرار گرفته که از اتاق‌های خواب و نشیمن قابل دسترسی است. موقعیت تراس باتوجه به جهت وزش نسیم دریا جانمایی شده‌است. اتاق خواب مستر اصلی از شمال تا جنوب گسترش یافته و فضایی پر نور، با امکان تهویه و کوران طبیعی، ایجاد کرده است.

کانسپت اصلی طراحی، داشتن فضایی مملو از نور با امکان تهویه طبیعی می‌باشد که با ایجاد یک حجم شفاف و قراردادن بازشوها در دو جبهه شمالی و جنوبی، همچنین تعبیه تراس خطی درجبهه شمالی، این هدف ممکن شده‌است. به‌صورت کلی در طراحی فضا، جداره‌ها، کف و سقف تلاش شده تا فضای درون و بیرون به‌صورت یکپارچه در امتداد هم قرارگیرند و تنها توسط دیوار‌های شیشه‌ای از یکدیگر مجزا شوند. در راستای گسترش فضای باز به درون فضای بسته در کنج ها از پنجره‌های اِل شکل استفاده شده تا شفافیت فضا به حداکثر ممکن برسد. برخلاف سایر ساختمان‌های منطقه که به دلیل داشتن شیروانی حجم سقف با احساس سنگینی بر بنا حمکرانی می‌کند، در طراحی سقف صفحات نازکی به کار گرفته‌شده که با شکست و ایجاد اختلاف سطح نه تنها شیب‌بندی بام را در خود پنهان می‌نماید، بلکه برحس سبکی سقف تاکید می‌ورزد. در این راستا، در برخی نقاط پنجره‌های باریک و کشیده در محل اتصال سقف به دیوار ایجاد شده‌است.

برای مقابله با رطوبت بالای منطقه ساختمان روی کرسی چینی قرارگرفته و دورتادور ساختمان سایبان‌هایی برای مقابله با بارش شدید تعبیه شده‌است. در قسمت تراس شمالی هم سایبان‌هایی از جنس ورق جهت کنترل بارش و آفتاب طراحی شده‌اند تا استفاده از تراس را در تمام فصول سال ممکن سازند.

همکاران آرکوما